پژوهشگروبلاگ شخصی قاسم صفایی نژاد

لباس پیامبر وسیله یکرنگی یا تفاوت ؟

چهارشنبه وقتی میومدم تهران، اتوبوس موقع نماز ظهر یه استراحتگاه نگه داشت. وقتی برای نماز ظهر رفتم نمازخونه‌ی مجتمع مهتاب، یه روحانی نظر منو جلب کرد. نمی‌دونم این روحانی کی بود و از کجا بود اما وقتی جامهری این نمازخونه رو دید، براش جالب بود و رفت جلوتر تا شماره شرکت سازنده رو بنویسه و شاید برای مسجدی که خودش امام جماعت اونجا بوده سفارش بده. یه جورایی حس کردم که میخواد خیلی متفاوت از بقیه باشه و یه جورایی از این کارش برداشت کردم که … نمی‌دونم شاید من اشتباه می‌کردم اما منو به این فکر فرو برد که: میگن روحانیون لباس پیامبر رو می‌پوشن و این لباس خیلی مقدسه. اما هیچ کس فکر نمی‌کنه که چرا پیامبر این لباس رو می‌پوشید!

در اکثر روایات اسلامی اومده که اگه کسی میومد توو مدینه پیامبر رو در نگاه اول نمی‌تونست تشخیص بده از بین جمعیت! پس یا پیامبر همچین لباسی نمی‌پوشیده یا اینکه پیامبر این لباس رو می‌پوشیده که شبیه بقیه مردم زمان خودش بشه! هر چی فکر کردم که دلیل اینکه الان روحانیون ما این لباس‌ها رو می‌پوشن چیه، به جوابی نرسیدم ! شاید میخوان بگن ما با بقیه فرق داریم، شاید هم می‌خوان آغوش باز خودشون رو نسبت به سوالات شرعی مردم به مردم نشون بدند!

اما هیچ وقت انسان‌های عدالتخواه از تبعیض خوششون نمیومد و … نمی‌دونم اما یاد اون داستان افتادم که بهلول غذاهایی که بهش میدادن رو میداد به لباساش بخورن. امیدوارم توجه به نکات کوچک باعث بشه که کارهای بزرگی انجام دهیم …

——————————————————————————————————

پی نوشت ( ۸۷/۱۱/۱۷):

امسال که رفته بودم حج، تازه پی بردم که چقدر لباس متفاوت پوشیدن در امور دینی هم خوبه. جایی که در به در دنبال کسی می‌گشتیم که بتونه به شبهاتمون پاسخ بده.

ضمنا یکی از دوستان هم جوابی مطرح کردند در مقابل این سوال من:

گفتند که پوشش پیامبر به همین شکل بوده، ممکنه جنس لباس یا طرحش عوض شده باشه ولی پوشش به این صورت بوده. نکته دوم اینکه تا چند دهه پیش این لباس هم متفاوت با لباس مردم عادی نبوده، اما وقتی که تهاجم فرهنگی غرب (فکر کنم گفت در زمان قاجاریه) شروع شد و مردم لباس‌هاشون رو تغییر دادند، روحانیون لباس‌هایی که داشتند رو عوض نکردند تا به نوعی این مطلب رو رسونده باشند که تهاجم فرهنگی غرب روی اونها تاثیر نداره.

 

ثبت نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.

نظرات (۳)

علی ۶ مرداد ۸۹، ۱۳:۲۰
سلام
از شنیدن حرفات به اندازه نوشته هات نمی شه لذت برد
"حرف باد هواست"
دلیل پوشیدن این لباس متفاوت بودن هستش چون آدم اگه مثه بقیه بپوشه فقط با انسانیت درونیش می تونه از بقیه متفاوت بشه که خیلیا مثه من توش کم میارن
سراسر گنگ ۱۶ مرداد ۹۷، ۲۱:۴۵
سلام میخواستم نظر بزارم که پی نوشتی که گذاشتید تا حد زیادی شبیه نظری بود که بخوام بدم پس دیگه نیازی نیست .


قاسم صفایی نژاد: ۱۸ مرداد ۹۷، ۱۴:۰۷
سلام
جالبه که پست ۱۱ سال پیش هنوز خوانده میشه
حسین ۱۰ مرداد ۹۹، ۲۳:۲۵
من هنوز هیچ دلیل نقلی و عقلی برای اینکه لباس متخصصان دین از سایر مردم متفاوت باشه ندیدم، بلکه ضد تبلیغ و مانع رساندن پیام دین است، وگرنه معصومین علیهم السلام میتوانستند لباس اهل بهشت را بر تن کنند ولی لباس زمان خود را می پوشیدند. این استدلال که گفته شود لباس فعلی ناشی از تهاجم فرهنگی غرب است پس مردم اشتباه می کنند که این لباس را می پوشند و روحانیون این اشتباه را انجام نمی دهد مردود است. چون فرض غلط است. علاوه بر تهاجم فرهنگی، به دلیل انتقال تکنولوژی و علم غرب، به ناچار بخش زیادی از فرهنگ غرب نیز به جوامع اسلامی منتقل می شود. پس باید معلوم شود که لباس فعلی ناشی از تهاجم است یا انتقال خود به خود فرهنگ. بعد از اسلام آوردن تعداد زیادی از مردم زمان پیامبر، لباس کفار خود به خود تبدیل به لباس مسلمانان شد و اکنون نیز وقتی که عده ی زیادی از مسلمانان لباسی را بپوشند آن لباس، لباس مسلمانان می شود. مگر اینکه لباس کفار جوری باشد که معصومین نهی کرده باشند مثلا لباس طلا برای مردان. در ثانی اگر قبول کنیم که تهاجم است و مسلمانان نباید این را بپوشند آیا راه درست این است که علماء و متخصصان در مقابل این لباس مقاومت کنند؟ در حال حاضر متخصصان غربی برای ترویج لباسی خاص، خودشان آن لباس را می پوشند یا از سلبریتی ها استفاده می کنند؟ این سوال را از خودتان بپرسید که اگر خوشان لباس خاصی می پوشیدند در جامعه منزوی نمی شدند؟
دلیل دیگری که آورده می شود این است که هر صنفی لباس مخصوص به خود را دارد. این استدلال هم مردود است چون اصناف برای رفع نیاز کاری لباس خاص می پوشند، کثلا پزشکان و پرستاران برای اینکه دیده شدن بهتر آلودگی و آسیب کمتر و غیره موقع کار لباس خاصی می پوشند، یا مثلا مهندسان و کارگران برای جلوگیری از آسیب و غیره کلاه و کفش و لباس خاصی می پوشند. و خنده دار است که یک پزشک یا مهندس یا نظامی با لباس کار در مهمانی یا شهربازی یا تفریحگاه حاضر شود. علاوه بر این، با توجه به سنت معصومین که مبلغان اصلی دین هستند لباس کار روحانیون همین لباس مردم عادی است. و به نظر من یکی از عوامل مهمی که روحانیون را از مردم جدا کرده و باعث انزوای آن ها شده همین تفاوت لباس است. مردم نا آشنا فکر می کنند روحانیون طرفدار قدیمی بودن هستند نه طرفدار حقیقت.