اختلاف بین قوا ناشی از چیست؟
قبلا راجع به وحدت مسئولین و حتی وحدت ملی و نقش رسانهها در آن پستهایی در وبلاگم با عناوین زیر نوشتهام:
- وحدت قوا
- وحدت مسئولین؛ علاج دردهای کشور
به نظر میرسد در این روزها که بعضا اختلاف بین سران قوا تشدید میشود و هر چند حتی خود سران قوا هم تأکید بر وحدت مسئولین میکنند ولی در عمل گاهی اوقات خلاف آن نمود پیدا میکند، توضیح چگونگی رفع این مشکل با توجه به شرایط کشور ضروریتر است.
درست است که در اینگونه روزها دنبال مقصر گشتن، راه حل نیست اما تا حدی میتواند باعث حل مشکل شود. به طور مثال در اختلافاتی که بین رئیس جمهور و رئیس مجلس در چند هفته اخیر برجسته شده است، دیروز رئیس مجلس در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت فرمودند که «پاسخ رئیس جمهور را به دلیل شرایط کشور ندادم.» (+) گویا تلقی ایشان این است که حافظه مردم بیشتر از 20 روز یاری نمیکند و نمیدانند چه کسی بود که در مصاحبه با خبرگزاری فارس با رابینهود خواندن مشی اقتصادی دولت و اذعان به بیتدبیری باعث تشدید اختلافات شدند و پس از پاسخ رئیس جمهور، حالا نقش دلسوز مردم را بازی میکنند!
از طرفی دیگر در اختلافی که بین رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه به وجود آمده است و دیروز با نامه سرگشاده احمدینژاد به نقطه اوج خود رسید (که البته باید منتظر بود و واکنش آیت الله لاریجانی را دید که ایشان سکوت میکنند و یا چه نوع پاسخی میدهند)، باید به این نکته توجه کنیم که چه کسی اختلاف را شروع کرد. رئیس جمهور بر طبق اختیار قانونی خود، قصد بازدید از زندان اوین میکند و پس از شنیدن سخن قوه قضاییه مبنی بر اینکه باید درخواست داده شود، درخواست میدهد ولی باز جواب منفی میشنود. شائبه سیاسی هر لحظه میان مردم عادی جامعه بیشتر میشود که مگر در زندان اوین چه خبر است که حتی به رئیس جمهور قانونی کشور اجازه ورود نمیدهند؟
نمیخواهم بگویم که با انتشار نامه احمدینژاد به صورت عام موافقم یا مخالف، میخواهم بگویم اگر مسئولین قوا واقعا قصد کنار گذاشتن اختلافات را دارند یک راهش شناخت همدیگر میباشد. نقاط ضعف مسئولین قوا چیزی نیست که خیلی مخفی باشد، تقریبا هر کس میداند نقطه ضعف طرف مقابل کدام خصلت اخلاقی است و به نظرم به جای بازی با آن نقطه ضعف و تحریک طرف مقابل باید با تعامل این مشکلات را حل کنند.
احمدینژاد نقطه ضعفی دارد که اگر واقعا دلسوز نظام هستیم نباید آن را تحریک کنیم ولی اگر در حرف دلسوز نظام هستیم و در عمل خواهان عمل به له کردن رقیب آنوقت حرف دیگریست.
به هر حال تخریب اذهان جامعه را کاری درست از سوی مسئولین نمیدانم، اما نمیتوان همه تقصیرها را هم به گردن یک نفر انداخت. با انتشار نامه دیروز احمدینژاد برخی دوستانم در شبکههای اجتماعی طوری موضع گرفتهاند که انگار دو قوه دیگر هیچ قصوری در این باره نداشتهاند!
به پست قبلی همین وبلاگ اشاره میکنم که ای کاش مسئولین به جای این اختلافات، حرفهای دل مردم را میزدند، اولویتهای مردم را خودشان درست درک میکردند تا تلقی مصلحت اندیشی یک قوه برای قوه دیگر صورت نگیرد و از طرفی دیگر ای کاش شأن یکدیگر را رعایت میکردند و فضای جامعه را به این سمت نمیبردند.
ثبت نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
جناب صفایی نژاد عزیز. هیچ جای قانون ما حقی برای رئیس جمهور مبنی بر بازدید از زندان متفاوت از مردم عادی قائل نشده است. همانگونه که فرمودید باید دید چه کسی شروع کرد. در فشار شدید اقتصادی بعد از اجرای حکم جوانفکر به نظرم زمان مناسبی نیست برای این کار. همون طور که گفتم اگر دغدغه شبهه مردم برای ما مهم است این حالت شبهه قبیله گرایی را بیشتر تقویت می کند. اگرچه از همان مردم هم بپرسیم احتمال زیاد دغدغه غالب آنها مسائل دیگری غیر از وضعیت زندان هاست!
موفق باشید
خوب است که هر کس را به اندازه ی اشتباهاتش مواخذه کنیم و همه را با یک چشم نبینیم....
حاج قاسم عزیز. بحث اختیاری که فرمودید در آن حد که بنده اطلاع دارم اختیار مانند سایر شهروندان برای بازدید از زندان است. یعنی ظرفیت قانونی وجود ندارد که این اختبار رئیس جمهور را متفاوت کرده باشد. همانطور که در چت عرض کردم خود من هم ابتدائاً این حق را به رئیس جمهور دادم اما در هر صورت قوه قضائیه مسئول دادن اجازه برای بازدید است. قطعا تصدیق می فرمایید زمان مناسبی برای این کار نیست و بازدید دوست عزیزمون و احتمالا صحبت های بعد از آن و همچنین فعالیت رسانه های دنباله رو از بیانات برادرمون مصداق قطعی مسائل فرعی در شرایط فعلی است. سعی بنده هم این نبوده که همه اختلافات را گردن کسی بیندازم و صرفا به مساله ای پرداختم که به نظرم مهمتر و نقش بیشتری داشته است. چیزی که مسلم است این است که علنی کردن این اتفاق کمکی به حل هیچ مسأله ای جز تشدید بی اعتمادی در جامعه و همان مسائلی که حضورا صحبت شد و شما هم تأکید داشتی نمی کند. بنده از نظر کسی از همفکرانم (!) دفاع نمی کنم چون ممکن است در خیلی از کلیات و جزئیات با آنها اختلاف نظر داشته باشم و صرفاً آنچه به نظرم صحیح تر است را خدمت شما عرض می کنم همانطور که احتمالاٌ شما هم به همین گونه صحبت می کنید.
جالبه که مردم ما اینقدر ساده هستند که فکر می کنند برای حمایت از یک زندانی، رییس جمهور میخواد بره به اوین، همه میدونیم که ملاقات چندساعته رییس جمهور با جوانفکر دردی رو از ایشان دوا نمیکند. نظرم ن اینه که رییس جمهور برای گرفتن مچ افرادی که باید اون تو باشند و نیستند داره میره زندان.
جالبه که عدم حضور ایشان در زندان احتمالا با نظر مساعد خود رییس قوه قضائیه بوده که اینقدر ترس از حضور رییس جمهور دارند.
اوضاع اقتصادی هم بهانه است. با یک بازدید چهار ساعته درد چند دهه ای کشور حل نمی شود و به آن نیز افزوده نخواهد شد
میدونی برادر مشکل است کجاست مشکل دقیقا از اینکه ما خدای ساسات رو از خدای مسجد جدا میدونیم دقیقا همینه !!!
اگر به جای اینکه اسممون آیت الله یا دکتر بود منشمون مثل اسممون بود یا لااقل جلوی مردم در حد اون بودیم امروز به جای بازار ارز بازار معرفت و عشق به خدا درست می کردیم اونم به شرط چاقو
سلام
لطفا با درج مد لوگوی سایت حامی پرس ما را یاری کنید
حامی پرس سایتی است که توسط چند جوان دانشجو به منظور اطلاع رسانی در مورد دولت اسلامی می باشد
بنام خدا
سلام دوستان
وقتی دانش آموز بودیم سر کلاس شلوغ می کردیم و برای لحظه ای خوشحال بودن همه چیز را به بازی می گرفتیم و به سر وکول هم می زدیم تا آنجا که یادمان می رفت که آمده ایم درس بخوانیم و معلمی داریم که احترامش بر ما واجب است و . . . دست آخر هم وقتی معلم ما صبرش لبریز می شد با تشر به همه ما یادآوری می کرد که: ساکت! شلوغ نکنید. از الان تا آخر کلاس هرکس که شلوع کند و وقت کلاس را بگیرد اخراج می شود!
تازه صدا از صدا می افتاد و بعضی ها یادشان می افتاد که در کلاس درس هستند و کتاب و دفترشان را در می آوردند و ساکت می نشستند اما بعضی ها ظاهرا ساکت می شدند ولی با نوک قلم از زیر میز به درگیری های خودشان ادامه می دادند.
آخر سال هم نتیجه معلوم بود. . .
فراموش نکنیم که قلم برای نوشتن است نه برای آزار هم کلاسی ها.
صفحه های دفترمان برای نوشتن درس است نه برای تهدید همکلاسی ها.
مواظب باشیم از کلاس اخراج نشویم.
امتحان در راه است. . .
هر دو گروه مقصرندهم رئیس جمهور با فرافکنی در وظایفش برای جلوگیری از این اوضاع ضایع سیاسی و بهانه اش برای دیدار با مشورش و هم قوا برای جلوگیری از ایجاد جنجال ها و اینکه حت بازیکن ها هم می توانند این کار را بکنند ولی به ریس جمهور اجازه نمی دهند و این اختلاف سازی خیلی مضر است
زاهدان و عابدانی که پیوندی با جهاد و شهادت و مبارزه ندارند، خواسته یا نخواسته دوستدار امام غایب اند، نه امام قائم ! مطلوب اینان غایب آل محمد است، نه قائم آنها [آیت الله جوادی آملی