پژوهشگروبلاگ شخصی قاسم صفایی نژاد

جشن تولد یک سالگی نشر صاد

یکم اردیبهشت سال گذشته «نشر صاد» رسما متولد شد. نشری که به لطف الهی تا به حال با موفقیت‌های زیادی همراه بوده و به اهداف از پیش تعیین شده خود، تا حد قابل قبولی رسیده است. سختی‌های بسیاری در یک سال گذشته تحمیل شد و شیرینی‌های زیادی هم تجربه کردیم. شاید اگر عمری باقی باشد، از تجربه راه اندازی نشر صاد، یک کتاب بنویسم تا تمام تجربیات ثبت شود و سایرین راه‌های غلطی که من رفتم  را نروند.

نشر صاد چرا تأسیس شد؟

از چندین سال قبل یک دغدغه داشتم. دغدغه‌ام این بود که با فراگیر شدن پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی موبایلی طی یک دهه گذشته در ایران، مصرف محتوای سطحی در بین مردم رواج پیدا کرد. بخصوص نوجوانان و افراد بالای چهل سال کمتر تحصیل‌کرده که اولین تجربه‌شان از فضای مجازی، همین رسانه‌ها بود و سواد رسانه‌ای کافی نداشتند. این‌ها ایمیل، خبرگزاری، وبلاگ، سایت‌های علمی و ... را تجربه نکرده بودند و به یکباره با تلگرام و اینستاگرام آشنا شدند. مصرف رسانه سطحی با پیام‌های کوتاه، منجر به پایین آمدن سطح تفکر می‌شود و این مهم باعث بی‌ثباتی جامعه می‌شود. 

برای حل این مسئله، باید رسانه‌های عمیق که عموما کتاب و سینما محسوب می‌شوند را وارد سبد مصرف رسانه‌ای مردم کرد. کتاب و سینما در کشور ما اوضاع خوبی ندارند ولی ضرورت پیشرفت آنها بر همگان آشکار است. پیشنهاد استفاده از فرصت نشر الکترونیک برای غلبه بر چالش‌های صنعت نشر منجر به تأسیس نشر صاد شد.

شعارهای نشر صاد چیست؟

سه شعار برای صاد انتخاب کردم: تمرکز بر نشر الکترونیک، مشارکت با مردم در تولید و توزیع محتوا، رویکرد بین المللی.

هر کدام از اینها توضیحاتی دارد که باید بعدا مفصلا در مورد آن صحبت کنم.

تیم نشر صاد چقدر حرفه‌ای هستند؟

در حوزه محتوایی:

۱. آقای محمدرضا شرفی خبوشان که جزو بهترین رمان‌نویس‌های دوره معاصر ایران هستند، زحمت دبیری داستان و روایت نشر صاد را می‌کشند و کتب تألیفی مرتبط با داستان و روایت را جذب می‌کنند.

۲. آقای بهزاد جامه بزرگ که سال‌ها در حوزه اندیشه در مجلات و سایت‌های مختلف سردبیری کرده‌اند، زحمت دبیری فرهنگ و اندیشه نشر صاد را می‌کشند هم در حوزه تألیف و هم در حوزه انتخاب کتب خارجی برای ترجمه.

۳. آقای رامبد خانلری بعد از این دو بزرگوار به ما اضافه شدند. ایشان زحمت کتب داستان و روایت ما در بخش ترجمه را می‌کشند و بخصوص در حوزه نوجوانان یار ما هستند. به همین دلیل دبیری «چت استوری» ما که بیشتر مخاطب نوجوان دارد هم با ایشان است که به زودی کتب منتشر شده در این قالب هم در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

۴. خانم شیوا مقانلو که جزو مترجمان محبوب کشور هستند و مدرس سینما و بازی هم هستند، زحمت دبیری کتب تعاملی ما را قبول کرده‌اند که ان شالله کتب تعاملی هم از پاییز امسال به نشر صاد اضافه خواهد شد.

۵. خانم مرضیه مرادی که نویسنده، شاعر و یکی از بهترین ویراستاران ایران هستند، مسئولیت ویراستاری نشر صاد را به همراه تیمشان به عهده گرفته‌اند.

۶. زحمت اداره معاونت محتوایی و نقشه موضوعی که حول آن در حال تولید کتاب در قالب‌های گوناگون هستیم هم به عهده دوست بزرگوارم، آقای سید علی میرباقری است. 

در حوزه هنری:

۱. لوگوی نشر صاد توسط یکی از بهترین گرافیست‌های ایران یعنی آقای حسن کریم زاده طراحی شده است. ایشان برنده جایزه طلایی موسسه گرافیس آمریکا هستند و سوابق داوری جشنواره‌های ملی نشان و لوگو را دارند.

۲. مدیر هنری نشر صاد هم برادر کوچکتر ایشان یعنی آقای حسین کریم زاده هستند که حدود ۲۰ سال سابقه کار در انتشارات مختلف را داشته‌اند.

در حوزه بازرگانی:

آقای محمدرسول تبیک که سابقه معاونت بازرگانی انتشارات سروش، مشاور باغ کتاب، راه اندازی چندین کتابفروشی و ... دارند مسئولیت امور بازرگانی نشر صاد را به عهده گرفته‌اند.

در حوزه اجرایی:

آقای مصطفی علی اکبر زحمت معاونت اجرایی را به عهده دارند و اجرایی هم همیشه مظلوم است و پرکار.

نشر سرای خودنویس:

برای کشف و پرورش استعدادهای مرتبط با حوزه نشر، برند خودنویس را راه اندازی کرده‌ایم. آقای میرشمس الدین فلاح هاشمی که جزو نویسندگان و شعرای قدیمی هستند و سوابق معلمی ایشان، دلسوزی ایشان را برای پرورش استعداد تضمین می‌کند، مدیریت این بخش را به عهده دارند. ایشان سوابقی مانند روابط عمومی یا معاونت بازرگانی انتشارات امیرکبیر هم دارند.

نشر صوتی قناری:

برای حوزه محتوای شنیداری و صوتی هم برند قناری را راه اندازی کرده‌ایم. آقای مهدی صالح‌پور، روزنامه نگار و تهیه کننده تلویزیون در قناری زحمت بسیاری کشیده‌اند که ثمرات مطلوبی هم داشته است. ان شالله در سال جدید بیشتر از بیشتر خواهید شنید.

نشر صاد چگونه اداره می‌شود؟

نشر صاد یک کمک‌نوآور (استارت‌آپ) محتوایی محسوب می‌شود که با سرمایه گذاری شرکت نشر الکترونیک ایران آغاز به کار کرده است و در یک سازوکار سهامی خاص اداره می‌شود. سیدمیثم سیدصالحی، رییس هیات مدیره آن است، آقای دکتر صادق رمضانی نایب رییس هیات مدیره و بنده هم مدیرعامل آن.

آیا نشر صاد جایزه‌ای برده است؟

- کتاب تاریخ تفکر مدیریت اثر پروفسور فرهنگی، کتاب تقدیر شده سال جمهوری اسلامی در رشته مدیریت شد.

- کتاب چهل و یکم اثر حمید بابایی، جایزه دوم رمان بزرگسال انقلاب اسلامی را برد.

- کتاب کلاه پوستی‌ها اثر سید میثم موسویان، جایزه اول رمان نوجوان انقلاب اسلامی را برد.

- کتاب سلفی با خرابکار اثر طاهره مشایخ، جایزه سوم رمان نوجوان انقلاب اسلامی را برد.

- کتاب مجموعه داستانک ها اثر مصطفی خدامی، جایزه بهترین اثر تألیفی را در جشنواره داستان کوچک ایرانی کاف برد.

سایر کتب نشر صاد، قناری و خودنویس را می‌توانید در سایت‌های آنها ببینید و نسخه کاغذی آنها  را بخرید یا نسخه‌های الکترونیک و صوتی آنها را در پلتفرم‌های مختلف کتاب الکترونیک مانند طاقچه بخوانید. به مناسبت تولد نشر صاد از یکم تا سوم اردیبهشت همه کتب کاغذی با ۳۰ د رصد تخفیف و ارسال رایگان و همه کتب الکترونیک با ۴۰ درصد تحفیف روی طاقچه در دسترس شماست.

البته که هر قدمی که در نشر صاد برداشته‌ایم با لطف خدا، توجه ویژه سرمایه گذار، حمایت مردم، همراهی نویسندگان محترم و همه کارکنان محترم نشر صاد است که اسمشان را نبردم.

ثبت نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.

نظرات (۲)

علیرضا فدایی ۲ ارديبهشت ۰۰، ۱۶:۳۴
با سلام و ادب و احترام
تبریک بنده رو بابت سالگرد تاسیس نشر صاد پذیرا باشید. خداوند به شما و همه دوستان و همکاران خوب و توانمندتون قوت و توفیق ادامه تلاش عنایت کنه.

ارادتمند
علیرضا فدایی
قاسم صفایی نژاد: ۳ ارديبهشت ۰۰، ۰۹:۱۹
سلام. سپاس از لطفتون
جواد انبارداران ۳ ارديبهشت ۰۰، ۰۱:۳۱
سلام
به ویراستارتون بگید خیلی بیش از حد و افراطی از نیم‌فاصله استفاده میکنه، یحتمل مبنای ویراستاری پذیرفته شده‌شون این رو اقتضا میکنه که پیشنهاد می‌کنم عوضش کنید. رجوع کنید به کتاب پیامبر بی معجزه، بدون توضیح متوجه می‌شید منظورم رو.
قاسم صفایی نژاد: ۳ ارديبهشت ۰۰، ۰۹:۱۹
سلام. چند ماه پیش بعنوان ناشر ویرایش دوست از نشر صاد تقدیر شد. مبنا شیوه نامه فرهنگستان زبان و ادب فارسی هست و سلیقه ما نیست که تغییر بدیم.